Tävlingar

Vi anordnar flera tävlingar varje säsong
Välkommen till Häradsvallen!
Med över 20 års erfarenhet av att arrangera tävlingar är vår förhoppning att du ska få en härlig upplevelse på Häradsvallen!
Att tävla i sport
Precision + taktfullhet
Att tävla i gæðingakeppni
Tempo + kraftfullhet
Tävlingspolicy
Ändringar + strykningar
Tävlingar

Tävlingsåret 2020

Tävlingsresultat
Hur gick det?
Ryttarförsäkran
Ett måste för att tävla
SM i
Gæðingakeppni
Den absoluta höjdpunkten under tävlingssäsongen 2016 var när vi stod värd för svenska mästerskapen i gaedingakeppni. I samarbete med Svenska Islandshästförundet och Agria djurförsäkring genomfördes en hästfest av rang med hästarna i absoluta världstopp!

– Jag har inte haft det så här roligt på länge!

Så sa en rörd Haffí Gislason, ordförande för GK-kommittén i Svenska Islandshästförbundet. Bakom mästerskapet låg många ideella arbetstimmar. I samband med mästerskapet förlängde vi vår ovalbana till en 300-metersbana – perfekt för att kunna visa islandshästens fulla kapacitet.

Det var 163 deltagare på mästerskapet och vi är oehört stolta över våra strokkuriter som gjorde väldigt flotta och harmoniska visningar under mästerskapet!

Hingsten Atlas frá Hvolí med ryttaren Vignir Jónasson vann den jämna och häftiga A-flokken med poängen 8.882. I B-flokken segrade valacken Háfeti frá Úlfsstöðum med sin ryttare Eyjólfur Þorsteinsson med den fantastiska poängen 9.309.

I barnklass vann den unga ryttarinnan Tekla Petersson med Mökkur frá Stóru-Àsgeirsá. I tonårsklassen vann Matilda Husbom med det uttrycksfulla stoet Sóllilja frá Álfhólum och bland Young Riders segrade Tekla Lindroos med den erfarne Berserkur frá Stykkishólmi!

STROKKUR
ISLANDSHÄSTFÖRENING
Vi brinner för islandshästen och islandshästtävlingar.
© 2016 Strokkur Islandshästförening.
Följ oss