Häradsvallen

Vår mötesplats!
 Häradsvallen – vår mötesplats
Vi har under många år arbetat fram Häradsvallen. Med hjälp av Mönsterås kommun, Häradssparbanken, lokala entreprenörer och många timmar av ideell arbetskraft från våra medlemmar har Häradsvallen byggts upp bit för bit. Vi har kommit långt på vägen, men vår vision är större än så här!
“Häradsvallen är en perfekt anläggning att använda för både privat träning, såväl som till professionell kursverksamhet”

Vår ambition är att Häradsvallen ska vara en första klassig anläggning för islandshästar och islandshästtävlingar – både vad gäller sportgrenar liksom gæðingakeppni. Är du intresserad av att hjälpa oss att utveckla Häradsvallen – litet som stort – är vi väldigt tacksamma för din hjälp! Vi driver Häradsvallen på ideell basis.

Vi behöver hjälp med gräsklippning, underhåll av banorna, staketen, färdigställande av Fikabanken och Speakertornet. Vi anordnar städdagar och byggdagar vid Häradsvallen. Hör av dig till oss på info@strokkur.se så berättar vi mer!

Att rida på Häradsvallen

När du hyr Häradsvallen ingår samtliga banor, Fikabanken och den röda stugan.
Med bankortet  har du möjlighet att utnyttja Häradsvallen när det passar dig. Varför inte åka ner en kväll för att träna på passläggningar eller temposkillnader? Så länge som Häradsvallen inte är bokad är det fritt fram!

Som medlem i Strokkur får du reducera avgift när du hyr Häradsvallen eller vid köp av årskort.

*Medlem (funktionär)som varit aktiv i föreningsarbetet föregående år på arbetsdagar, har ett ansvarsområde och/eller varit funktionär på tävling i minst 20 timmar för en enskild eller 30 timmar för en familj får ytterligare reducering på avgiften. 

Bankort

Medlem Icke medlem
Dagskort 100*/400 500 kr/dag
Enskild 500*/2000 kr/år
Familj 700*/2500 kr/år

Hyra banan

Medlem Icke medlem/företag
Dagshyra 2000 2500 kr/dag

 

Om du ska hyra banan måste du först ta kontakt med vår kassör Carina Ivarsson för att se om Häradsvallen är tillgänglig. Det gör du via info@strokkur.se. All betalning sker sedan i förskott till BG: 5701-7378.
När du hyr Häradsvallen är du ansvarig för att du lämnar Häradsvallen i ett gott skick.

Mönsterås Horse Arena
Vår vision är att bygga en anläggning med en stallmiljö och en service som är attraktiv för hästägare inom alla hästsporter, båda att vistas på till vardags men även tävlingar och andra evenemang. Det ska bli en hästanläggning som sätter Mönsterås på kartan för hästsporten i allmänhet och islandshästsporten i synnerhet då anläggningen kommer innehålla en godkänd inomhusovalbana för tävling av Islandshästar.
Vår vision är att bygga en anläggning med en stallmiljö och en service som är attraktiv för hästägare inom alla hästsporter, båda att vistas på till vardags men även tävlingar och andra evenemang. Det ska bli en hästanläggning som sätter Mönsterås på kartan för hästsporten i allmänhet och islandshästsporten i synnerhet då anläggningen kommer innehålla en godkänd inomhusovalbana för tävling av Islandshästar.
“Beviljade projektpengar från Kustlandet för att utveckla vår dröm”

Det blir en hästanläggning som kombinerar rena hästverksamheter med tillhörande service och vård som veterinär, hovslageri, kiropraktor och massör i byggnaderna samt annan service för människor så som möjlighet till förtäring, träning, övernattning mm. Det kommer även finnas en ridskola på anläggningen och därigenom möjlighet till hästaktiviteter även för dom som ej har tillgång till egen häst.

Projektledare är Louise Lindberg, som också sitter med i vår styrelse. Louise är glad över att vi nu kan börja arbeta intensivare med projektet.

Här kan du läsa mer om projektet!

Projekt Gäststallar – på Mönsterås Horse Arena

Strokkur har beviljats stöd från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling så att vi kommer att kunna bygga upp de 13 första gästboxarna på Häradsvallen (Mönsterås Horse Arena). Byggnationen påbörjades under 2020 och boxarna är redo att användas från säsongen 2021. 

Hagar, boende och stallplatser

Hagar, boende och stallplatser
Om hagarna

Från 2017 fakturerar vi hagägarna en årsavgift på 100 kr/år. Detta för att bland annat beskosta arrende för marken på Häradsvallen. Från och med januari 2017 måste du som äger en hage vara huvudmedlem i Strokkur. Det kommer inte finnas plats att bygga fler hagar än de 50 som finns idag.

Har du köpt en hage och inte längre vill vara medlem i Strokkur kan vi i Strokkur lösa in den och erbjuda de medlemmar som står i kö för en hage!

Hästar får endast vistas i hagarna dagtid.

 

Karta över hagarna och ägare av hagarna
Hyra hage

Följande personer hyr ut sin hage när de inte själva använder den. 

Haglistan hittar du här!

Stallplatser och boende
Namn, adress Kontakt Stallplats Boende
Agneta Adolfsson
Pellagårdens Islandshästar Krokstorp, Mönsterås
0709-980 713

0499-41076

Ja Ja
Marie Bellhammar
Långnäs, Mönsterås
maria@bellhammar.com Ja
Malin Lande
Skälleryds islandshästar
Skälleryd 709
38431 Blomstermåla

www.skallerydsislandshastar.se

Ca 15 minuter till Häradsvallen med bil.

malin.lande.ml@gmail.com

0709-697 966

Ja Ja, villavagn med kök, dusch och toalett upp till 8 personer
Louise Lindberg
Långsrum 104
38392 Mönsterås

Louise Islandshästutbildning
www.agrohest.se

Ca 4 km från Häradsvallen

0702-922 046

0499-10246

Ja, det är låg front så det är inte lämpligt för hingstar. Möjlighet till uppställning av husvagn och husbil med elplats.
Moa Sjögren
Kaggetorpsvägen 7
38440 Ålem
0736-319 902 Ja Ja
Kerstin Waldebjer
Fälle 301
38392 Mönsterås
0706-339 016 Ja
Ylva Alexandersson
Tjuståsa Odelsjö 1
57293 Oskarshamn
ylva.alexandersson@elajotec.com

0708-888 003

Ja
Jenny Lundin
Stall Cajam
www.stallcajam.se
kontakt@stallcajam.se

0709-300 017

Ja
STROKKUR
ISLANDSHÄSTFÖRENING
Vi brinner för islandshästen och islandshästtävlingar.
© 2016 Strokkur Islandshästförening.
Följ oss