Tävlingspolicy

För att underlätta både för oss som arrangörer och för dig som ryttare.
Tävlingspolicy

Ändringar
Fram till sista anmälningsdag kan du ändra varv, gren, ryttare och häst eller ta tillbaka din anmälan. Efter sista anmälningsdag görs inga varvbyten eller grenbyten, inte heller ryttar- eller hästbyten såvida det inte finns ett läkar- eller veterinärintyg som visar på att ryttaren/hästen inte är i fysisk form för att tävla.

Efteranmälningar
Efter sista anmälningsdag tas efteranmälningar emot i mån av plats och tid.

Strykningar
Strykningar innan tävlingens start görs skriftligen till info@strokkur.se. Strykningar under tävlingen meddelas tävlingsledaren i ryttarservice skriftligen så fort som möjligt.

Ekipagen förväntas genomföra uttagningarna om de inte strukit sig senast en timme före den aktuella grenens start. Strykningar efter denna tidpunkt accepteras endast mot uppvisande av veterinär- eller läkarintyg, annars diskvalificeras ekipaget från tävlingen.

Ekipagen förväntas komma till start till finalen om de inte strukit sig senast en timme innan den första finalen börjar. Strykningar efter denna tidpunkt accepteras endast mot uppvisande av veterinär- eller läkarintyg, annars diskvalificeras ekipaget i den aktuella grenen.

Under tävlingsdagarna uppdateras kontinuerligt listor i ryttarservice och som tävlande har du ett eget ansvar för att kontinuerligt titta på listorna med strykningar.

För att få tillbaka pengarna ska läkar- eller veterinärbetyg bifogas senast 30 dagar efter tävlingen tillsammans med kontonummer.

Antal deltagare final
Vid stora tävlingar krävs 7 ekipage för A-final och 15 för B-final. Vid mindre tävlingar krävs 3 ekipage för A-final och 15 för B-final.

Prisutdelning, uppdelning åldersklasser
Uppdelning av åldersklasser görs beroende på den aktuella tävlingens utformning.

STROKKUR
ISLANDSHÄSTFÖRENING
Vi brinner för islandshästen och islandshästtävlingar.
© 2016 Strokkur Islandshästförening.
Följ oss